De meeste personen uit Rosmalen zal het niet ontgaan zijn. Het centrum wordt uitgebreid. De bouw van het nieuwe centrum in Rosmalen geeft ruimte aan ruim 8.000 vierkante meter aan winkel- en horecavoorzieningen. Daarnaast worden er 39 woningen gebouwd en is er gedacht aan voldoende parkeergelegenheid.

Persoonlijk vind ik het centrum van Rosmalen erg prettig om meerdere redenen. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het centrum zelf, waardoor het vinden van een parkeerplek geen probleem is. Parkeren is ook nog eens gratis, wat een extra voordeel is ten opzichte van parkeren in Den Bosch. Het tweede en misschien wel belangrijkste voordeel is het ruime winkelaanbod dat Rosmalen heeft. Vrijwel alle producten die je nodig kunt hebben zijn te verkrijgen bij één van de vele winkels die zich gevestigd hebben in Rosmalen. Het derde voordeel is toch wel het dorpse karakter dat het centrum heeft. Niet voor niets voor je vaak dat een Rosmalenaar even naar het dorp gaat.

Met het plan voor het nieuwe gedeelte van het centrum heeft de gemeente rekening gehouden met alle drie de aspecten die het huidige centrum zo sterk maken. Het nieuwe gedeelte sluit aan bij het oude gedeelte, er is rekening gehouden met parkeergelegenheid, er moet een divers aanbod van winkels zijn en de dorpse uitstraling moet terugkomen in het resultaat.

In Juni 2017 ging de bouw van het nieuwe centrum officieel van start onder het toeziend oog van wethouder logister van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.
Ondanks dat het eerste idee voor een nieuw centrum al ruim 20 jaar geleden werd geopperd heeft het nog jaren geduurd voordat daadwerkelijk de eerste steen gelegd werd. Op het moment zijn er ongeveer 30 man sterk op de bouwplaats aan het werk om het project op tijd af te krijgen. Volgens ontwikkelaar Foruminvest ligt de bouw op schema. Dit betekent dat er media September van dit jaar al gewinkeld kan gaan worden in het nieuwe gedeelte.

Lokale ondernemers

Voor lokale ondernemers zal het een en ander gaan veranderen. De Jumbo en Lidl zullen namelijk gebruik gaan maken van één van de nieuwe panden. Doordat supermarkten een centrale functie hebben, zullen zelfstandige ondernemers van bijvoorbeeld de huidige Vreeburg hinder ondervinden van het nieuwe gedeelte. Het zou zomaar mogelijk kunnen zijn dat de aanloop van passanten in dit gedeelte van het dorp minder wordt door het ontbreken van een publiekstrekker als Jumbo. Aan de andere kant zorgt het vertrek van Jumbo wellicht voor het instromen van een andere grote winkel die het aantal passanten op peil houdt.

Voor zelfstandige ondernemers binnen het oude gedeelte is het belangrijkste om gevonden te blijven worden door bezoekers van het centrum. De oplevering van het nieuwe gedeelte kun je aan de ene kant zien als een bedreiging. Aan de andere kant kun je het ook zien als een kans. Het vergroten van het centrum kan zomaar betekenen dat er ook jaarlijks meer bezoekers komen. Door je bedrijf op een doordachte wijze actief te promoten, kun je zomaar profiteren van alle veranderingen.

Wil je als ondernemer eens weten hoe je actief en doordacht je bedrijf kunt promoten?
Neem dan eens contact met ons op via info@regiomarketeer.nl of bel 073-8506380

Wil je meer informatie over de bouw van het nieuwe centrum? Neem dan eens een kijkje op https://www.s-hertogenbosch.nl/centrumplan-rosmalen/